Klassiek (orkest)
Nederlands Operette Theater
Bij grootschalige opera- /operette- en musical-producties ben/was ik vaak remplaçant, zoals bij het Nederlands Operette Theater (La Vie Parisienne van Offenbach, met zangers zoals Ernst Daniel Smid, Peter Bording, Rein Kolpa, Antje Monteiro, Maaike Widdershoven), bij de voormalige Hoofdstad Operette, bij Joop van den Ende-musicals (Passion met Stanley Burleson, Pia Douwes, Vera Mann), bij l’Orchestra Particolare (Turandot van Puccini door het DarioFo-college - dirigent Rick Schoonebeek, de 3 baritons).
Daarvòòr had ik al ervaring opgedaan met hetzelfde soort repertoire in het Nederlands Promenadeorkest.

Verder remplaceer ik zo nu en dan in The Bach Orchestra of the Netherlands o.l.v. Pieter Jan Leussink of speel ik bij één van zijn koren.

Een bijzonder project was het NorthSea Symphony Orchestra, dat o.l.v. de amerikaanse dirigent Roger Nierenberg een cursus gaf voor managers met het orkest als praktijkvoorbeeld van het reilen en zeilen in een bedrijf. Het symfonie-orkest had ik zelf bij elkaar gebeld.
Geregeld speel ik in het koorbegeleidings-orkest Philharmonia A’dam stukken zoals Die Jahreszeiten en Schöpfung van Haydn, Requiem en Stabat Mater van Dvorak, Elias van Mendelssohn, Mattheüs van Bach, Messe solennelle van Gounod, maar ook opera en in de bak van het theater operettes.
Nederlands Operette Theater
Philharmonia A’dam

Opera Trionfo
Opera Tronfo
Bij Opera Trionfo heb ik meegedaan aan de Opera Picnic in de tuin van Theater Singer te Laren. Verschillende opera- en operette-nummers werden daar gezongen door de zangers Marcel Reijans, Martijn Sanders, Francis van Broekhuizen en Marion van den Akker. Het orkestje stond o.l.v. Dirk Vermeulen. Hier waren de arrangementen allemaal van mijn hand. Klik hier voor een impressie.

Philharmonia A'dam