VOORBEELDEN symfonie-/kamerorkest  (klik op de titel)    Operette, musical, zarzuela   YOUTUBE PLAYLIST
Voor de Hoofdstad Operette heb ik van 1990 tot 2000, vanwege de kleine orkestbezetting, alle arrangementen gemaakt ("De Nationale Operette" gebruikt ze nu allemaal al vanaf 2018). De Hoofdstad Operette organiseerde ook concerten, waarbij naast operettenummers ook fragmenten uit musicals en zarzuela’s gespeeld en gezongen werden.
In navolging van de beroemde Fritz Hirsch Operette van vóór WOII, is de Hoofdstad Operette ná de oorlog doorgegaan en heeft vooral in de laatste jaren voor de opheffing een enorme ontwikkeling doorgemaakt wat o.a. professionaliteit en artisticiteit betreft. Ondanks het feit, dat het gezelschap altijd volle zalen trok en in het hele land optrad met gemiddeld 100 voorstellingen per jaar, werd het helaas in 2000 opgeheven vanwege afschaffing van de subsidie.


  Wilma Bierens                  Bert Simhoffer                Arnold Bezuijen                Martijn Sanders

Fledermaus / Uhrenduett - sopraan, bariton + fl, hb, 2 kl, fg, 2 hrn, 2 trp, trb, harp, slagw. en strijkers
Hier zingen sopraan Wilma Bierens en bariton Bert Simhoffer een duet uit “Die Fledermaus” van Johann Strauß. De opname dateert uit 1993. Het Hoofdstad Operette-orkest wordt gedirigeerd door  Walter Althammer.
KLIK HIER voor de YOUTUBE (Uhrenduett - Fledermaus)
KLIK HIER voor de YOUTUBE (Czardas - Fledermaus)

Gershwinmedley - zangkwartet en koor + fl, hb, 2 kl, fg, 2 hrn, 2 trp, trb, harp, slagw. en strijkers
Tenor Arnold Bezuijen zingt in deze medley “Someone to watch over me”. Speciaal voor de Hoofdstad Operette heb ik deze medley van beroemde Gershwin-melodieën gearrangeerd
Hello Dolly - sopraan en koor + fl, hb, 2 kl, fg, 2 hrn, 2 trp, trb, harp, slagw. en strijkers

Opname van een concert in 1992. Hier zingt Eveline Overtoom de rol van Dolly (tekst en muziek van Jerry Herman). Muzikaal leider is wederom Walter Althammer.

VOORBEELDEN kamermuziek  (klik op de titel)    Operette, musical, zarzuela 
Wolgalied - bariton + viool, accordeon, piano, contrabas
Dit is een voorbeeld van een operette-lied met begeleiding van een klein kamermuziek-ensemble, in dit geval Wiener Tradition. Deze bezetting is uitermate geschikt voor het “Weense” gevoel. Hier zingt bariton Martijn Sanders.
Thine alone - bariton + strijkkwintet en piano

Amerikaanse operette of musical? Dit lied werd gezongen door bariton Frank Wong in de kleine zaal van het Concertgebouw in A’dam. Verder het strijkkwintet o.l.v. violist Martin de Deugd en pianist Peter Nilsson.
Waldemar - viool, altsax (of fagot), basklarinet, cello, piano, bas, slagwerk

Een “revue-lied” uit de 30-er jaren, gespeeld door ensemble Pearls of Pauline. (het fragment komt nog van een cassettebandje....)