Klassiek (orkest)

Geregeld speel ik in het koorbegeleidings-orkest Philharmonia A’dam stukken zoals Die Jahreszeiten en Schöpfung van Haydn, Requiem en Stabat Mater van Dvorak, Elias van Mendelssohn, Mattheüs van Bach, Messe solennelle van Gounod, maar ook opera en symphonieën.



 

Met Sinfonia Rotterdam heb ik een bijzondere dansvoorstelling van Conny Janssen danst gespeeld
in de ondergelopen ex-onderwaterbootloods in R'dam.

 

Met leden van het Residentie-orkest speelde ik Mozart's Don Giovanni in de regie van Lotte de Beer.

bij l’Orchestra Particolare speelde ik mee met Turandot van Puccini door het DarioFo-college (dirigent Rick Schoonebeek),
de 3 baritons en doe regelmatig nog mee met CD-opnames en evenementen.

Daarvòòr had ik al ervaring opgedaan met Nederlands Promenadeorkest.

Een bijzonder project was het NorthSea Symphony Orchestra, dat o.l.v. de amerikaanse dirigent Roger Nierenberg een cursus gaf voor managers
met het orkest als praktijkvoorbeeld van het reilen en zeilen in een bedrijf. Het symfonie-orkest had ik zelf bij elkaar gebeld.

 

Opera Tronfo

 

 

Bij Opera Trionfo heb ik meegedaan aan de Opera Picnic in de tuin van Theater Singer te Laren. Verschillende opera- en operette-nummers werden daar gezongen door de zangers Marcel Reijans, Martijn Sanders, Francis van Broekhuizen en Marion van den Akker. Het orkestje stond o.l.v. Dirk Vermeulen. Hier waren de arrangementen allemaal van mijn hand.
 

 

 




Bij grootschalige opera- /operette- en musical-producties ben/was ik vaak remplaçant, zoals bij het
Nederlands Operette Theater (La Vie Parisienne van Offenbach, met zangers zoals Ernst Daniel Smid, Peter Bording, Rein Kolpa, Antje Monteiro, Maaike Widdershoven)


bij de voormalige Hoofdstad Operette


bij Joop van den Ende-musicals (Passion met Stanley Burleson, Pia Douwes, Vera Mann),

 

 Nederlands Operette Theater